Geen stokbrood, maar brood op een stok

Nodig:
- 500 g zelfrijzende bloem
- 3 g zout
- 30 g roomboter op kamertemperatuur
- 275 cl water

Meng en kneed tot een soepel, glad deeg. Je kan naar wens extra smaak geven aan je brood door het toevoegen van kruiden en extra granen.

Rol uit tot een rol van ongeveer 5 cm in doorsnede.

Wikkel om een vochtige tak en zorg ervoor dat de punt van de tak bedekt is met het deeg, anders zal deze verbranden. Eventueel kan je ook eerst een stuk aluminiumfolie rond de tak wikkelen.
Zorg ervoor dat het deeg niet te dik om de stok zit, anders kan het erg lang duren voordat het brood gaar is. Zorg er ook voor dat het deeg overal gelijk dik is.

Houd de stok met het deeg boven het vuur totdat het kleurt en gaar is. Hang de stok niet te dicht op het vuur, de buitenkant van je brood zal zwart worden (niet lekker en niet gezond!) en de binnenkant blijft ongaar. Beter is het om het deeg een stuk boven het vuur te houden en de tak steeds langzaam rond te draaien.

Laat even afkoelen en schuif het broodje van de stok.