Bloemkool - hamsoufflé

Voor 4 personen

  • 1 bloemkool
  • 4 aardappelen
  • 4 eieren
  • 4 schijven magere gekookte ham
  • peper en zout

Bereiding

  • Maak de bloemkool schoon en scheid de roosjes van de stam.
  • Snijd de stam in stukken.
  • Kook de bloemkool 15 minuten met de geschilde en in blokjes gesneden aardappelen.
  • Pureer met enkele eetlepels van het kookvocht.
  • Snijd de ham in reepjes en cutter fijn met de mixer.
  • Scheid de dooiers van het eiwit en klop het eiwit tot schuim.
  • Roer de eierdooiers en de gecutterde ham door de bloemkoolpuree en kruid met peper en zout.
  • Spatel er voorzichtig het eiwitsneeuw onder.
  • Vet ovenschaaltjes met hoge rand in en schep er het bloemkoolmengsel in (blijf ong. 1 cm van de rand).
  • Laat 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180°C en open de oven niet tijdens het bakken

Bron recept: www.mijnflandria.be